Як приховати піктограми накладання в грі NVIDIA GeForce Experience та сповіщення Alt + Z

Остання версія програмного забезпечення GeForce Experience від NVIDIA пропонує нове внутрішньоігрове накладання “Share”, яке замінює стару функцію “ShadowPlay”. Встановіть GeForce Experience 3.0, увійдіть у систему, і ви побачите спливаюче вікно “Натисніть клавіші Alt + Z, щоб поділитися своїм ігровим процесом” та значки у нижньому правому куті екрана кожного разу, коли ви запускаєте гру.

Для чого потрібні піктограми та сповіщення?

ПОВ’ЯЗАНІ: Як без зусиль встановити графічні налаштування для своїх ігор на ПК

Ці піктограми з’являються на екрані, коли функція NVIDIA Share записує ваш ігровий процес. За замовчуванням він завжди записує ваш геймплей за допомогою функції «Миттєвий повтор».

Функція миттєвого відтворення NVIDIA автоматично зберігає останні п’ять хвилин вашого ігрового процесу в буфер. Ви можете збільшити або зменшити кількість хвилин, які вона економить, якщо хочете. Коли ви граєте у гру і щось круте трапляється, ви можете відкрити накладку, натиснути «миттєвий повтор» і натиснути «Зберегти», щоб зберегти її у файлі на своєму комп’ютері. Якщо ви не скажете GeForce Experience зберегти ваш геймплей, ніколи нічого не буде збережено на жорсткому диску, а тимчасовий буфер буде відкинуто.

Іншими словами, це працює так само, як функція автоматичного запису геймплея на консолях PlayStation 4 та Xbox One.

Це не єдиний спосіб записати геймплей. Ви можете вимкнути миттєвий повтор, а потім відкрити накладення, щоб використовувати функцію “Запис” лише тоді, коли потрібно щось записати вручну. Навіть якщо ви вимкнете сповіщення та піктограми, ви все одно можете натиснути комбінацію клавіш Alt + Z, щоб у будь-який час переглянути та використовувати накладення Спільний доступ.

Як приховати сповіщення Alt + Z

Щоб приховати спливаюче сповіщення «Натисніть клавіші Alt + Z, щоб поділитися своїм ігровим процесом», і запобігти його появі кожного разу, коли ви запускаєте гру, вам потрібно буде використовувати накладення «Надіслати».

Натисніть комбінацію клавіш Alt + Z, щоб відкрити накладене зображення. Це працює навіть тоді, коли ви не в грі - накладене зображення з’явиться на робочому столі Windows. Клацніть на піктограму у формі шестірні «Налаштування» праворуч від накладки.

Прокрутіть униз до розділу «Сповіщення» та натисніть його.

Встановіть для сповіщення «Відкрити / закрити накладення спільного доступу» значення «Вимк.». Потім ви можете закрити накладання, натиснувши “x” у верхній частині екрана. Повідомлення не з’явиться під час запуску гри в майбутньому.

Як приховати накладені піктограми

Якщо ви не хочете бачити піктограми, у вас є кілька варіантів. Ви можете або повністю вимкнути миттєвий повтор, або залишити включеним миттєвий повтор і приховати піктограми накладання.

Варіант перший: вимкнути миттєвий повтор

Вам потрібно буде керувати цими піктограмами з накладеного тексту "Поділитися". Щоб запустити його, натисніть клавіші Alt + Z. Ви також можете відкрити додаток GeForce Experience і натиснути піктограму “Поділитися” ліворуч від свого імені.

Функція "Миттєвий повтор" є єдиною функцією запису геймплея, яка ввімкнена за замовчуванням. Якщо ви не хочете використовувати миттєве відтворення, ви можете його відключити. Це також призведе до того, що значки зникнуть.

Щоб вимкнути миттєвий повтор, клацніть піктограму “Миттєвий повтор” у накладенні та виберіть “Вимкнути”.

Якщо ви ввімкнули будь-які інші функції запису GeForce Experience, можливо, вам доведеться відключити їх тут, перш ніж піктограми зникнуть.

У верхньому правому куті екрана з’явиться повідомлення „Миттєве відтворення вимкнено”. Піктограми негайно зникнуть, якщо ви керуєте цим налаштуванням у грі.

GeForce Experience запам'ятає цю зміну, тому вам не доведеться вносити цю зміну знову для кожної окремої гри. Миттєвий повтор буде вимкнено для всієї системи, доки ви не ввімкнете його знову.

Натисніть клавіші Alt + Z, щоб закрити накладення та відновити відтворення, не перешкоджаючи значкам.

Варіант другий: вимкніть накладання стану, залишивши ввімкненим миттєвий повтор

Якщо ви хочете скористатися миттєвим відтворенням або іншою функцією запису без цих екранних піктограм, ви можете.

Для цього відкрийте накладку за допомогою Alt + Z, а потім клацніть піктограму «Налаштування» у формі шестерні праворуч на екрані. Виберіть “Overlays” у меню, що з’явиться.

Виберіть накладку «Індикатор стану» та натисніть «Вимк.». Піктограми в нижньому правому куті екрану негайно зникнуть, навіть якщо у вас увімкнено функцію миттєвого відтворення або іншу функцію запису GeForce Experience.

Тепер ви можете грати в ігри без цих завжди на екрані піктограм.